FÖR VIKT & HÄLSA
Blomkålspizza
Ingredienser
250 g blomkål, skär i stora bitar
50 g strimlad mozzarellaost, uppdelad 50 g nygräddad parmesanost
1 ägg
1/4 tsk salt
1/4 tsk mald svartpeppar
½ liten vitlöksklyfta
¼ gul lök
¼ tsk oregano
¼ paket passerade tomater
Receptet
• Värm ugnen till 220 grader.
• Riv blomkål i en skål med ett fint rivjärn. Hacka upp eventuella återstående bitar som är för små att riva.
• Ånga eller koka blomkål tills den är mjuk, 4 till 6 minuter. Häll blomkålen i en ren handduk och låt svalna tills dem går lätt att hantera, 15 till 20 minuter.
• Linda handduken runt blomkålen och pressa ut så mycket vätska som möjligt; desto torrare blomkålen är, desto bättre kommer den att hålla ihop som en skorpa när den blandats med de andra ingredienserna.
• Skala vitlök och lök; skär gullöken i små kuber.
• Blanda blomkål, parmesanost, ägg, salt, peppar och lök i en stor skål och pressa på vitlök.
• Forma pizzadegen på bakpapper.
• Grädda i den förvärmda ugnen tills den är gyllenbrun, cirka 15 minuter.
• Klicka på en liten mängd passerade tomater på varje blomkålskorpa. Lägg till något av toppingförslagen nedan och med tex, oregano och mozzarellaost.
• Grädda tills dem är gyllenbruna och osten är smält, cirka 15 minuter. Låt sitta i pannan i 5 minuter innan du flyttar varje pizzabit till ett galler. Låt svalna i 10 minuter.
TOPPING 1: Ruccola Salat & Tomatoes
TOPPING 2: 50g paprika & 50g zucchni & 50g Zucchini
